Det här är en lasagne där man tar vara på det som man har hemma, vare sig det är lite skruttiga grönsaker eller lite köttfärs som är kvar sedan fredagsmyset.


Reccept:

Grönsaker
1-2 lökar
2-3 vitlökar
grönsaker
olja till stekning
2 pkt krossade tomater
4 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 msk smör
proteinkälla( 500 gr keso, 1 paket små bönor eller lite överbliven stekt köttfärs, ca 250 gr)
12 färska lasagneplattor
ost

Titta in i kylen vad du har för grönsaker som du kan använda det kan vara lite allt möjligt som morötter, paprika, broccoli, rödbetor, jordärtskockor mm. Lök och vitlök behövs för smakens skull.


Hacka respektive riv grönsakerna beroende på vad det är för grönsaker
Fräs grönsakerna mjuka i oljan. Häll därefter i de två  paketen med  krossade tomater. Salta och peppra. Vill man ha lite mustigare smak kan man tillsätta lite soltorkade tomater eller lite färsk chili.

Fräs 2 msk smör i en kastrull. Tillsätt 2 msk mjöl och vispa runt så det blandas. Häll på mjölken och låt småkoka en stund så att såsen tjocknar lite. Blir den för tjock så tillsätt bara lite mjölk.

Ta fram en ugnsfast form. Börja med att lägga lite grönsakssås i botten. Täck botten med lasagneplattor. Lägg på mer grönsakssås på nästa lager samt keso och små svarta bönor eller lite stekt köttfärs om du heller vill ha det. Täck med lasagneplattor. Gör ett lager till med grönsakssås, keso och svarta bönor eller grönsakssås och lite stekt köttfärs.

Häll över bechamelsåsen och täck med riven ost.

Grädda lasagnen i 225 grader tills osten har fått fin färg ca 30 minuter.