Recept 4 personer:

Pasta till 4 personer
Gul eller röd lök, ( det som du har hemma)
2-3 vilöksklyftor, ( ta gärna mer om du vill)
1 dl gröna linser
2-3 dl grönsaksbuljong.
Ett par tre nävar grönsaker som du har hemma,( broccoli, haricot verte, paprika, fänkål eller några andra grönsaker som du tycker om)
Olja att steka i
En klick smör
1 kuvert saffran
salt, svartpeppar

  • Koka pastan enligt anvisningarna på pastaförpackningen.
  • Skala och hacka lök och 1 vitlök.
  • Skiva upp resterande vitlök.
  • Skala de grönsaker som behöver det och skär dem i mindre bitar om du vill.
  • Om du har frysta grönsaker så lägg ner dem i vatten som kokat upp i ca 1 minut. Se till att de rinner av . Använder man broccoli kan man pressa ur lite vatten.
  • Skölj linserna
  • Fräs lök, vitlök och linser i en kastrull i oljan. Häll på buljongen och koka tills linserna är mjuka men har kvar lite tuggmotstånd, cirka 15 minuter.
  • Smält smöret i i en stekpanna och lägg ner resten av vitlöken. Låt det fräsa bara en kort stund utan att vitlöken tar färg.
  • Lägg i övriga grönsaker och låt fräsa tills det är mjukt men har kvar lite tuggmotstånd.
  • Häll på linserna i stekpannan och låt fräsa med en liten stund. Ha också i saffranen.
  • Häll även i den färdiga pastan i stekpannan. Blanda om och servera.